09 - 34873392 asiakaspalvelu@elite-toimistotuolit.fi
 • Korkea laatu
  Vähintään 2 vuoden takuu

  Korkea laatu
  Kaikilla tuotteillamme on vähintään kahden vuoden takuu.
 • Tyytyväisyystakuu
  Olet varmasti tyytyväinen

  Tyytyväisyystakuu
  Tarjoamme teille parhaat hinnat ja nopean asiakaspalvelun, joten olette varmasti tyytyväisiä.
 • Asiakaspalvelu
  Klo: 08.00–17.00

  Asiakaspalvelu
  Asiakaspalvelumme auttaa teitä aina mielellään. Aukioloajat: ma–to klo: 08.00–17.00, pe klo: 08.00-16.00

Keskiverto toimistotyöntekijä viettää yllättävän paljon aikaa työtuolissaan. Kun työaika on 40 tuntia viikossa, tulee vuodessa 1900 tuntia. Kun se kerrotaan keskimääräisellä työskentelyvuosien määrällä, huomataan, että todella suuri osa työntekijän elämästä vietetään työtuolissa istuen.

Näistä laskelmista huolimatta työpöydän hankintaan käytetään usein enemmän rahaa kuin työtuolin hankintaan. Samaa voidaan sanoa myös kotitoimistoista. Osa ihmisistä viettää enemmän aikaa tietokoneella kuin nukkuu. Tämän vuoksi sekä toimistolle että kotiin kannattaa todella hankkia työtuoli, joka on miellyttävä ja tukeva.

Lue seuraavat hyödylliset ohjeet, jotka auttavat tuolin hankinnassa.

Useat ergonomiatutkimukset osoittavat, että tukeva työtuoli lisää tuottavuutta ja maksimoi siinä istuvan henkilön tehokkuuden. Huono työtuoli puolestaan voi aiheuttaa selkävaivoja, ongelmia jaloissa tai rannetulehduksia. Näistä ongelmista seuraa puolestaan menetettyjä työtunteja ja tuottavuus laskee.

Jotta rahaa ei menisi hukkaan työntekijöiden poissaolojen vuoksi, on tärkeää investoida työtuoliin, joka on hyväksi selälle ja pitää työntekijät terveinä. Hyvän tuolin hankinta tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin työntekijöiden poissaolot.

Millainen toimistotuolin tulee olla?

Toimistotuolit ovat osa toimiston sisustusta, ja monet miettivätkin niiden ulkonäköä enemmän kuin niiden terveysvaikutuksia työntekijälle. Tuolin muotoilu ja ergonomia ovat kaikkein tärkeimmät huomioitavat asiat.

aeron-chair-diagram

Alaselkätuki: Hyvässä toimistotuolissa on tuki alaselälle, ja parhaissa malleissa alaselkätuki on säädettävä. Se ehkäisee selkävaivoja, jotka voivat pahentua ja aiheuttaa iskiaksen.

Säädettävyys: Melkein kaikissa toimistotuoleissa on säädettävä istumakorkeus ja käsinojat. Nämä eivät kuitenkaan ole toimistotuolin tärkeimmät ominaisuudet. Parhaissa toimistotuoleissa on vähintään viisi säädettävää ominaisuutta - joissakin jopa 14.

Ominaisuudet, joiden on tärkeää olla säädettävät, ovat alaselkätuki, käsinojien leveys ja korkeus, selkänojan leveys ja korkeus, istuimen ja selkänojan kulma sekä painon säätely. Monia ominaisuuksia säädetään vivuilla, mutta joitakin säädellään myös käsikäyttöisellä pumpulla, joka muistuttaa verenpainemittauspumppua.

Jalkaristikko, jossa pyörät: Lähes kaikissa toimistotuoleissa on pyörät jalkaristikossa. Jos toimistossa on kokolattiamatto, voi kuitenkin olla tarpeen hankkia tuoli, jonka pyörät on suunniteltu kokolattiamattoa varten.

Pyörimisominaisuus: Kaikkien tuolien pitäisi pyöriä vapaasti, jotta työpöytä kokonaisuudessaan on helpon etäisyyden päässä.

Kangas: Kankaan tulee olla hengittävä, jotta tuoli ei kuumu eikä tunnu epämiellyttävältä pitkän istumisen jälkeen. Lisäksi istuintyynyn pitäisi olla niin paksu ja pehmeä, että tuolin runko ei tunnu sen läpi.