09 - 34873392 asiakaspalvelu@elite-toimistotuolit.fi
 • Korkea laatu
  Vähintään 2 vuoden takuu

  Korkea laatu
  Kaikilla tuotteillamme on vähintään kahden vuoden takuu.
 • Tyytyväisyystakuu
  Olet varmasti tyytyväinen

  Tyytyväisyystakuu
  Tarjoamme teille parhaat hinnat ja nopean asiakaspalvelun, joten olette varmasti tyytyväisiä.
 • Asiakaspalvelu
  Klo: 08.00–17.00

  Asiakaspalvelu
  Asiakaspalvelumme auttaa teitä aina mielellään. Aukioloajat: ma–to klo: 08.00–17.00, pe klo: 08.00-16.00

Toimistotuolityypit

Nykyään on tarjolla monenlaisia toimistotuoleja. Ennen kuin teet hankinnan, mieti vaatimuksianne ja käyttötarkoitusta. Jos istut kauan aikaa yhdessä paikassa, on suositeltavaa, että hankit ergonomisen työtuolin, joka tukee selkää, hartioita, niskaa ja päätä. Tämä on hyvin tärkeää, sillä muutoin terveytesi kärsii. Mitä mukavammin istut, sitä tuotteliaampi olet työssäsi.

Työtuolin otstamisen idea on, että töitä voi tehdä suhteellisen mukavasti istuen. Töitä tehdään yleensä paremmin, kun keho on valppaana ja miellyttävässä istuma-asennossa. Kun toimiston stressitaso on korkea, meillä on taipumusta tehdä töitä pidempään ja kovemmin. Jos tuoli ei ole miellyttävä, se voi vaikuttaa työhön, sillä huomio kiinnittyy kehon epämukavuuteen työn sijaan. Niskavaivat, lihaskrampit, selkäkivut ja nivelvaivat ovat esimerkkejä vaivoista, joita voi aiheutua, kun tuoli ei tue kehoa. Harkitse siis ennen ostopäätöstä. Mukavat tuolit voivat olla kalliimpia, mutta ne voivat olla välttämötän sijoitus, jos haluat välttyä epämukavuudelta ja lihaskivuilta.

Saatavana olevat toimistoutolityypit

Perustyötuolit

– Nämä tuolit pyörivät ja niiden alla on pyörät. Lisäksi tuoleja voi säätää käyttäjän pituuden ja painon mukaan. Joissakin tuoleissa on lisäpehmuste istuinosassa, mikä takaa entistä paremman mukavuuden. Tuoleissa on joko matala, keskikorkea tai korkea selkänoja. Usein tuoleissa on myös niskatuki, jonka ansiosta niska ja pää saavat levätä.

Mesh-tuolit

– Näiden tuolien istuinosat ovat mesh-verkkokangasta, joka päästää ilman virtaamaan paremmin. Tämä varmistaa sen, että kehosta ei tule hikinen ja nihkeä.

Nahkatuolit

– Nahka on ollut suosittu materiaali sen pehmeyden ja kestävyyden vuoksi jo vuosisatojen ajan. Näissä tuoleissa on nahkalla verhoiltu istuinosa, ja monet pitävät niistä.

Ergonomiset tuolit

– Nämä tuolit on tehty ja suunniteltu erityisesti käyttäjän kehoa ajatellen. Ne ovat todella miellyttäviä ja tukevat selkää ja lihaksia sekä auttavat säilyttämään kunnollisen työskentelyasennon.

Neuvottelutuolit

– Näissä neuvottelutiloissa käytettävissä tuoleissa on pyörät ja ne ovat todella miellyttäviä. On tärkeää, että neuvottelutuolilla on mukava istua, sillä kokouksissa ja neuvotteluissa istutaan pitkiäkin aikoja.

Tasapainotuolit ja satulatuolit

– Näitä tuoleja käyttävät paljon lääkärit, hammaslääkärit, vastaanottovirkailijat ja teollinen sektori. Tuolien runko on leveä ja niissä on pyörät. Tuoleissa on lisäksi ergonomisia ominaisuuksia ja ne on helppo puhdistaa ja hoitaa.

Muuta huomioitavaa:

Korkea vai keskikorkea selkönoja?
Minkä tyyppinen tuoli on oikea juuri sinulle?
OVatko tuolit, joissa on korkea selkänoja, vain suuria, hulppeita toimistoja varten, ja tuolit, joissa on keskikorkea selkänoja, neuvottelutiloja ja johtajien toimisoja varten?
Mitkä ovat hyödyn kannalta eri selkänojakorkeuksien erot?

Työtuoli, jossa on keskikkorkea/matala selkänoja on todella hyvä johtajille. Se on myös erittäin mukava vaihtoehto kotitoimistolle - kunhan tuolilla ei istuta useita tunteja yhtä mittaa. Jos esimerkiksi ajattelit istuvasi tuolilla noin 2-4 tuntia päivässä ja nouset välillä ylös jaloittelemaan, tuoli, jossa on keskikorkea selkänoja, käy ihan hyvin.
Jos kuitenkin käytät tuolia enemmän kuin 4 tuntia päivässä, suosittelemme työtuolia, jossa on korkea selkänoja. Korkea selkänoja tarjoaa tarpeellisen tuen yläselälle, niskalle ja päälle, mikä on tarpeellista pitkiä aikoja istuttaessa. Töissä istut työtuolillasi enemmän kuin 4 tuntia kerrallaan. Pidät toki taukoja päivän aikana ja kävelet ja jaloittelet hieman, mutta suurimman osan ajasta istut paikoillaan. Tuoli, jossa on korkea selkänoja, antaa sinun tällöin nojautua taaksepäin ja tukee hartioita, niskaa ja päätä, joten päätä ei tarvitse pitää ylhäällä.
Jos harkitset ergonomista tuolia, hanki sellainen, jossa on niskatuki. Muista siis, kuinka monta tuntia tuolilla istutaan, kun mietit, millaiseen tuoliin aiotte investoida.